Coronanieuws                                                                                   sponsorkliks3

 

Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen zijn de coronamaatregelen per 5 juni 2021 versoepeld. Onderdeel van deze versoepelingen is dat in de zwembaden weer meer mogelijk is dan de afgelopen periode; wederom goed nieuws dus voor ons als vereniging!

Qua regelgeving lijkt het mogelijk dat iedereen weer zoals vanouds zou kunnen trainen. Er zijn echter nog enkele beperkingen, met name voor de groep vanaf 18 jaar. Tijdens het uitvoeren van een trainingsopdracht hoeven zij zich niet meer te houden aan de 1.5 meter maatregel. Als een nieuwe opdracht uitgelegd wordt, moeten de groep vanaf 18 jaar wel 1.5 meter afstand houden.

Zowel de zwemmers als de waterpoloërs zullen via de eigen kanalen geïnformeerd worden over de trainingsmomenten.

Hieronder vinden jullie de nu geldende coronaregels:

Algemene regels

Voor zwembaden gelden de volgende algemene regels:

1.       Houdt je aan de richtlijnen van het RIVM;

2.       Er is een maximum aantal van 50 sporters (exclusief trainers);

3.       18+-ers hoeven tijdens het uitvoeren van een opdracht geen 1.5m afstand te houden. Als een nieuwe opdracht uitgelegd wordt, moeten de 18+-ers wel 1.5m afstand houden van iedereen;

4.       Het dragen van een mondkapje in de hal en gangen is verplicht. Iedereen moet zelf een mondkapje meenemen;

5.       Iedereen moet thuis zijn badkleding aantrekken. Voor de 18+-ers geldt dat zij in het zwembad alleen na de training gebruik kunnen maken van de kleedruimten.

Wisselprotocol

Tijdens de wisselmomenten wordt de zwemzaal gezien als een zogenoemde doorstroomlocatie, wat betekent dat er korte tijd meer dan 50 sporters (waaronder 18+-ers) in de zaal aanwezig mogen zijn. Hierbij is het van belang dat de vertrekkende sporters de zwemzaal zo snel mogelijk verlaten!

Voor het Polderbad geldt dat iedereen die binnenkomt in de grote kleedruimte zijn schoenen uit kan trekken. In de zwemzaal kan vervolgens de overkleding uitgetrokken worden. Iedereen in de leeftijdsgroep 17 jaar en jonger kan de overkleding in de kleedruimte uittrekken.

De kleine wisselcabines zullen allemaal gebruikt worden voor het omkleden na de training, en kunnen dus niet gebruikt worden bij binnenkomst.

Na de training moeten de 18+-ers gebruik maken van de kleine wisselcabines. Hiervoor zullen alle wisselcabines beschikbaar zijn.

Trainingen

De exacte verdeling van de trainingstijden en de verdeling van de sporters over de beschikbare trainingstijden zal door de trainers cq coaches gecommuniceerd worden.

Tot slot

Daarnaast willen wij jullie nogmaals wijzen op de volgende zaken:

·              Het houden van 1.5m afstand;

·              Het naleven van de hygiënevoorschriften van het RIVM;

·              Blijf thuis als iemand van jouw huishouden symptomen heeft die kunnen wijzen op een corona-besmetting of als iemand van jouw huishouden positief getest is;

·              Blijf thuis bij gezondheidsklachten – ook als je enkel verkoudheidsklachten hebt;

·              Blijft thuis als je het dringende advies hebt gekregen om in quarantaine te gaan;

·              Kleed jezelf van tevoren thuis om, en ga thuis naar het toilet;

·              Het dragen van een mondkapje in de hal en gangen van het zwembad;

·              Desinfecteer je handen bij binnenkomst in het zwembad;

·              Na de training kan geen gebruik worden gemaakt van de douches;

·              Na de training zo snel mogelijk omkleden en het zwembad verlaten. De leeftijdsgroep 18 jaar en ouder moet, in het Polderbad, gebruik maken van de kleine wisselcabines.

Daarnaast willen wij als bestuur en de Sportstichting als verhuurder op de hoogte gebracht worden als wij, als vereniging, te maken krijgen met een positief getest lid en/of vrijwilliger.

Iedereen die positief getest wordt, wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met de voorzitter (06-53994463) of secretaris (06-45542043) en een mail te sturen naar de voorzitter en de secretaris.

 

 

Laatst aangepast op zondag, 06 juni 2021 22:53
 
© 2021 Barracuda
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.